Vetekudden

OLIKA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

1. Värmen lindrar stelhet i nacke och axlar.

2. Att lägga en varm kudde på bröstet vid luftrörsbesvär kan ge bra lindring. Ammande kvinnor kan använda en varm kudde på brösten för att minska risk för mjölkstockning.

3. Vid huvudvärk och sinusit appliceras en värmd kudde på pannan. Vid feber kan en kyld kudde skänka svalka.

4. Ischiasvärk och värk i höften kan lindras med hjälp av en uppvärmd kudde. En varm kudde kan också utgöra ett stöd för ryggen när man sitter eller ligger ner.

5. Många kvinnor får värk i samband med menstruation. En varm kudde på magen skänker lindring.

6. Sträckningar och muskelspänningar kan lindras med hjälp av en värmd eller i vissa fall kyld kudde.

7. Under förlossningsarbetet använder många kvinnor en varm kudde.

ANVÄNDNING
Värmekudden är ett verksamt hjälpmedel för att lindra värk som i många fall beror på vårt moderna sätt att leva. Långa dagar framför datorn, stillasittande och mycket bilkörning medför olika slag av muskel- och ledvärk. En uppvärmd vetekudde ger snabbt lindring och skänker en skön känsla av välbefinnande. Vid korrekt användning av produkten har den ingen sista förbrukningsdag. Då kudden inte är kemiskt behandlat är det av vikt att den förvaras rätt. Om kudden inte används under en längre period bör innerkudden läggas i en plastpåse och förvaras i frysen.

VARM KUDDE
Efter uppvärmning i ugn eller microugn läggs kudden på den del av kroppen där man känner smärta. Värmen och tyngden från vetet gör att muskeln slappnar av varmed blodcirkulationen ökar i området, därmed lindras spänningar och värk. En varm kudde vid sänggående är ett enkelt hjälpmedel för att somna in.

KYLD KUDDE
Kudden kan även användas kyld. Efter några timmar i frysen är vetekudden klar för att användas på svullnader och blåmärken. Ger svalka vid hög feber.

 

31f821cf2d4ad397_43